Премиера на стихосбирката на Ангел Кроснев "Очите на надеждата"

Представиха новата стихосбирка на Ангел Кроснев

На 24 май на откритата сцена на Къща музей „Пейо К. Яворов” се състоя премиера на новата девета по ред стихосбирка на поета Ангел Кроснев „Очите на надеждата”. Организатори на събитието бяха Община Чирпан и музеят на Яворов. В началото стихове на Ангел Кроснев изпълни Стоянка Търгова, а дъщерята на поета Анелия Кроснева рецитира любовната му лирика.

Новата книга на Ангел Кроснев бе представена от поета Петко Каневски, който прочете словото си „Принц на Светлината, Княз на звуците!”: „За мен е удоволствие да представя на вашето внимание 80-те поетични послания, събрани в стихосбирката „Очите на надеждата” на българският поет Ангел Кроснев! Чудесно е, че това става в епицентъра на най-българския от всички наши празници – 24 май! Чудесно е, че премиерата се състои в родния дом на един от духовните исполини на Отечеството – Пейо Яворов!” По думите на Каневски Ангел Кроснев има категоричната даденост на поет, силата и честотата на емоциите, културата на сърцето, нежността на духа, слънчева енергия, заложена в лабиринтите на генетичното му Аз. Каневски пожела на обичания поет винаги да държи нависоко „очите на надеждата”.

Ангел Кроснев честити празника на всички и прочете стихотворенията си „24 май”, „Пейо Яворов”, „Орисията на Чирпан”, „Откровено”, „В прегръдките на двора”, „На чирпанските поети”, „Майка България”, „Четвъртата молитва” и др.

Поздрав към Ангел Кроснев отправи зам.-кметът на Община Чирпан Марияна Кривошапкова.

Книгата „Очите на надеждата” е издадена с финансовата подкрепа на Община Чирпан. Тя е дело на издателство „Светулка 44 АТЕНЕЙ”.

Програмата завърши с песента „Лудо-младо” в изпълнение на дуета Анелия Кроснева и Марчо Марков.

Назад