Премиера на стихосбирката на Цвета Тодорова "От тук до края на сърцето"

Цвета Тодорова в Чирпан

На 26.06.2020 г. в Чирпан гостува младата поетеса   Цвета Тодорова. Срещата с нея се състоя на откритата сцена на Къща музей „Пейо К. Яворов”- Чирпан. Поетесата беше представена от Даниела Дечева, стажантка в музея.

Цвета е на 24 години и е родена в Русе. Средното си образование завършва в Американския колеж „Аркус” във Велико Търново, а в момента следва „Бизнес и предприемачество”в Нов български университет.

Започва да пише преди 12 години. Като ученичка споделя свой стих в интернет и оттогава писането се превръща в неразделна част от живота й. Днес Цвета споделя част от творчеството си в социалните мрежи и се радва на широка популярност сред младите читатели.

През 2018 г. излиза дебютната й стихосбирка „Пиша, за да забравя. Четеш, за да си спомниш”. През 2020 г. издава втората си стихосбирка”От тук до края на сърцето”.

Поетесата  прочете пред  чирпанлии свои стихотворения от втората си стихосбирка. В рецитала се включиха нейния приятел Кристиян Янкулов и стажантката от музея Антоана Йорданова. Бяха й зададени конкретни въпроси  за книгата и източниците на творческото вдъхновение.  Младата поетеса отговори на въпросите и сподели огромното си вълнение да бъде на мястото, където се е родил големия български поет Пейо Яворов.

За емоционалния заряд на вечерта допринесе със своите изпълнения и Villy Way. За първи тя представи пред чирпанска публика дебютната си авторска песен.

 

Назад