Пленер за детска рисунка

Пленер за детска рисунка "Чирпан - градът на Яворов и моят роден град"

На 18 май – Международен ден на музеите, за тринадесети пореден път най-малките жители на Чирпан се включиха в Общинския пленер за детска рисунка “Чирпан – градът на Яворов и моят роден град”. Участниците в него имаха възможността да творят в родния дом на Яворов. Пленерът бе организиран от Община Чирпан, Къща музей “Пейо К. Яворов”, Фондация “Яворов” и ЦОП - Чирпан. Право на участие в него имаха деца от предучилищна възраст (до 7 години). Всеки участник можеше да работи с материали по избор. Времето за рисуване беше един час.

В пленера се включиха 20 деца, които представиха в творбите си своето виждане за родния си град. Участниците бяха от ДГ “Слънце”, ДГ “Калина Малина”, ДГ “Здравец” и от подготвителните групи на СУ “П. К. Яворов”, ОУ „Васил Левски“, ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” и ОУ „Васил Левски“ – с. Гита. Висока оценка получиха малките творци от художниците Владимир Кондарев и Пламен Ангелов. Награди и грамоти на младите художници връчи директорът на музея Златина Колева.

По повод 24 май – Ден на славянската писменост и култура, в центъра на града ще бъде подредена изложба с детските рисунки.

Назад