"Аз не бях политик" - Огнян Герджиков

Премиера на книгата на Огнян Герджиков „Аз не бях политик”

На 7 април Къща музей „Пейо К. Яворов” бе домакин на представянето на книгата на проф. Огнян Герджиков „Аз не бях политик“. Литературно-музикалният спектакъл бе организиран от Община Чирпан и Фондация „Яворов”. Председателят на Фондация „Яворов” Тодор Иванов представи гостите пред чирпанската публика: „За първия празник на ХГ „Никола Манев” в Чирпан гостува тогавашния председател на парламента Йордан Соколов. 22 години по-късно сега тук, на това свято място, е един друг български политик проф. Огнян Герджиков. С него са Ана Боянова – издател, писател и поет, младият и талантлив актьор Емил Калев, между нас е и уважавания и обичан поет Недялко Йорданов.”

Проф. Герджиков изрази радостта си, че е в Чирпан, в родния дом на Яворов, след което разказа за своята автобиографична книга „Аз не бях политик”.

Пред чирпанската аудитория за мемоарите на проф. Герджиков говори Ана Боянова, носител на голямата награда „Блага Димитрова“ за 2014 г. Това е 32-рото представяне на тази книга, сподели Боянова. Книгата е написана в хронология на събитията с чувство за хумор. Тя е един откровен разказ за живота на председателя на 39-то Народно събрание, в който той разказва любопитни случки от живота си - личен, академичен и политически.

Книгата е полифонична – в нея звучи гласа на преподавателя, политика, поета, музиканта, певеца, човека, изкушен от спорта. Изданието е дело на Издателско ателие „Аб”,

Откъси от книгата прочетоха проф. Огнян Герджиков и Емил Калев.

Публиката имаше възможност да си припомни момента на освобождаването на Огнян Герджиков от поста председател на Народното събрание чрез мултимедийна презентация.

Специално участие във вечерта взеха известният поет и драматург Недялко Йорданов, както и актьорите Ивана Джеджева и Емил Калев.

Публиката аплодира бурно музикалните изпълнения на Ана Боянова и Емил Калев.

 

Назад