Концерт

.

„В дома на Яворов” – концерт на ученици от музикалното училище в Стара Загора

На 14 юни на откритата сцена на Къща музей „Пейо К. Яворов” се проведе музикално-поетичен концерт-спектакъл на учениците от НУМСИ „Христина Морфова” – Стара Загора. Директорът на музея Златина Колева приветства с добре дошли талантливите възпитаници на музикалното училище и пожела този концерт да бъде последван от още много други и да стане добра традиция.

Учениците са озаглавили първия си концерт на това магнетично място „В дома на Яворов”. Освен изпълненията на младите музиканти от класовете по цигулка, кларнет, ксилофон и малко барабанче, виолончело, фагот и саксофон, от класа по народни танци и от класа по пеене в програмата прозвучаха и стихове на Яворов – „Желание”, „Сонет”, „Вълшебница”, „Обичам те” и „Пролет”. Чирпанлийката Божидара Стойчева от класа по поп и джаз пеене се представи с песента „Цветя и лъжи“. Публиката бе очарована и от изпълненията на учениците по акордеон Цветелин Димитров и Антоан Бохуров, станали неотдавна лауреати на Първия конкурс за акордионисти „Веселин Джанкардашлийски”, провел се в Чирпан.

Концертът завърши с изпълнение на Андрей Георгиев – ученик от специалността „Класическа китара”, който изненада публиката с едно класическо рок парче от репертоара на незабравимия Гери Мур – „Парижки нощи”.

Назад