Премиера

 

Нова стихосбирка на Васил Иванов
На 28 септември в залата на Къща музей „Пейо К. Яворов” бе представена новата стихосбирка на Васил Иванов „Етюд за кавал и овца”. Думи за книгата на поета бе подготвила Делиана Начева – уредник в музея. Тя бе озаглавила словото си „За мисията на твореца и защо „великите творци са неразбрани“ („Творец“ – Васил Иванов). Начева определи Васил Иванов като поет с голямо въображение, усет към словото и изказа, талант и разбира се чувство за хумор. И продължи: „Той е един самобитен талант с изявени интереси към литературата и актьорското майсторство. Така че очаква ни една весела и забавна вечер, изпълнена с шеги, хумор и сатира, защото ще представим новата осма поред стихосбирка на Васил Иванов „Етюд за кавал и овца“, която съдържа интересни художествени творби, които неминуемо ще ни разсмеят.”
Васил Иванов пише в класически стих, в неподражаем хумористичен стил. За него това е най-прекият път към читателя. Той търси отговор на много от въпросите, които вълнуват съвременния човек. В неговото творчество днешното време е показано чрез увлекателни сюжетни творби, които не копират действителността, а я пречупват през призмата на изстраданата лична позиция, създавайки колоритни сцени и образи.
„Заглавието на книгата – „Етюд за кавал и овца“ ни навежда на мисълта, че авторът ще импровизира и драматизира смешни случки от реалния живот, което много напомня на така познатите ни театрални скечове. Корицата, дело на самия автор, също провокира нашето въображение в посока към съчетаването на реалност и измислица, където се раждат комични ситуации” – допълни Начева и нарече Васил Иванов „колоритен и нестандартен сатирик”.
Последва рециталът на автора, който не пропусна да отправи благодарности на Община Чирпан и НЧ „Димитър Данаилов 2013” за осъществяването на това издание, както и на домакините от музея на Яворов.
След срещата се изви дълга опашка от чакащи за автографи и желаещи да поздравят Васил Иванов.

 

Назад