Протест

Символичен протест
Къща музей „Пейо К. Яворов” се включи в националния протест на Национална федерация „Култура” при Конфедерация на труда „Подкрепа” в Деня на народните будители – 1 ноември. Протестът е на дейците на българската култура в цялата страна с призив за подкрепа срещу унизително ниските възнаграждения на работещите в музеите, библиотеките, читалищата, музикално-сценичните изкуства, театрите, Българското национално радио, Държавна агенция „Архиви” и Българската национална филмотека. Протестът е под надслов „Да подкрепим българската култура!”.
За пореден път минималната заплата достигна възнагражденията на специалистите в областта на културата. Затова КТ „Подкрепа” организира масови протестни действия във всички културни институти в страната и подготви подписки в подкрепа на исканията на културните дейци. Протестът е мирен – с лозунги и плакати.
В деня на протеста ние сме във всички български институти за култура и отваряме по-широко вратите им за всички, за които българската култура, българската свяст все още значат нещо. Ние, дейците на културата, призоваваме българската общественост да подкрепи исканията им за опазване и развитие на културата в България, за достоен труд и достойни възнаграждения.
Къща музей „Пейо К. Яворов” – Чирпан съобщава, че в Деня на народните будители – 1 ноември, приема посетители. Вход свободен!

Назад