Общински конкурс за детска рисунка „Чирпан – градът на Яворов и моят роден град”

За 6-ти пореден път най-малките жители на Чирпан се включиха в организирания от Община Чирпан, Къща музей „Пейо Яворов” и Фондация „Яворов” конкурс за детска рисунка „Чирпан – градът на Яворов и моят роден град”.Право на участие в конкурса имаха деца от предучилищната възраст(до 7 години), като всеки от тях можеше да избира материалите и техниката на изпълнение.

Тази година 35 деца представиха своето виждане за родния си град в 38 рисунки. Жури в състав: Владимир Кондарев- уредник в ГХГ „Георги Данчов – Зографа” и членове: Нина Маринова- преподавател по изобразително изкуство в ОУ „Васил Левски”- гр. Чирпан и Тодор Иванов- главен уредник на къща музей „Пейо К. Яворов”разгледа творбите и отличи най-добрите.

На 28 май в ХГ „Никола Манев”бяха наградени участниците в конкурса. Своите впечатления от предоставените рисунки сподели Нина Маринова- член на журито. Тя изказа задоволството на членовете на журито от високото качество на представените творби и връчи наградите на отличените. С поощрителни награди си тръгнаха седемгодишните Мария Марчева и Ганчо Баремов от Подготвителната група при СОУ „П.К. Яворов”. На трето място бе класирана 5-годишната Александра Нейкова от ЦДГ „Калина Малина”. Второто място бе за 6-годишните Деница Танева и Стефани Иванова от ЦДГ „Слънце”. Първото място си поделиха 4-ма участници- Ивайло Камбуров – 6г. от ОДЗ „ Здравец”, Лилия Стоева -6г. –ЦДГ „Слънце” и колективно работилите Иван Ташев и Витали Пламенов от ОДЗ „Здравец”, също на 6 години.

Всички участници в конкурса си тръгнаха с пастелни боички.

Назад